Odbiory osobiste
Do darmowej dostawy brakuje Ci

Sos sojowy Shoyu 175ml BIO

8594037111355

Sos sojowy Shoyu 175ml BIO

Opis produktu

Shoyu to tradycyjny japoński produkt używany do doprawiania pokarmów. Ten sos sojowy wyrabiany jest z sojowych ziaren, pszenicy i kultur fermentacyjnych (Aspergillus oryzae). Wyrabia się jedynie z naturalnych substancji, nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników czy innych chemicznych dodatków. Podczas wytwarzania używana jest jedynie metoda naturalnej fermentacji, która trwa około 1 roku. Shoyu dojrzewa przez szereg miesięcy dzięki działaniu mikroorganizmów.

Sosu można używać do podkreślenia smaku zup, sosów, warzyw itp.

Składniki: woda, ziarno soi, pszenica, morska sól, Aspergilluss oryzae (koji).

Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

 

Wartość odżywcza (na 100 g produktu)

Energia : 383 kJ/91 kcal
Tłuszcz : 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany : 4,5 g
w tym cukry : 1,8 g
Błonnik : - g
Białko : 11,8 g
Sól : 16,5 g

 

Pojemność : 175ml

Cechy produktu

BIO TAK
Powiadom o dostępności

Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie

Sos sojowy Shoyu 175ml BIO
Sos sojowy Shoyu 175ml BIO
Zapis do newslettera