Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce. Wegański kefir bez dodatku cukru zawiera wyselekcjonowane kultury bakterii, które stymulują wzrost pożytecznej mikrobioty jelitowej i dostarczają naturalnych probiotyków. Precyzyjna fermentacja z udziałem bakterii kwasu mlekowego, probiotyków i drożdży wydobywa z roślin wyjątkowy smak i zapach.
Naturalne wsparcie Twojego mikrobiomu!
bez mleka bez dodatku tłuszczu bez oleju kokosowego bez aromatów i glutenu
Co to właściwie jest Kefi?
Kefi (gr. κεφί) to greckie pojęcie odnoszące się do stanu radości, ekscytacji, beztroski i energii, które towarzyszą wspaniałym doświadczeniom. Jest kojarzone z radosnymi chwilami, spontanicznymi tańcami, śpiewem i uczuciem wzniosłości. Można powiedzieć, że to rodzaj beztroskiej euforii w której człowiek po prostu cieszy się chwilą życia.
Orzeźwiający, lekko gazowany i pełen zdrowych bakterii, świetnie smakuje prosto z butelki lub jako dodatek do smoothie i koktajli. Wegański Kefir doskonale komponuje się w letnich przepisach na słono, takich jak chłodnik z botwiny czy sałatka z młodych ziemniaków z koperkiem. Wprost doskonały wybór na upalne dni!
Składniki: mleczko kokosowe bio (ekstrakt z kokosa* 70%, woda, stabilizatory: guma ksantanowa*, guma guar*), kultury bakterii, drożdże kefirowe. *certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g kj/kcal 764/185, tłuszcze 19g w tym nasycone 17g węglowodany 1,9g w tym cukry 1,9g białko 1,6g sól 0,05g
Przechowywać w temp. 2-8 °C.
Powiadom o dostępności
Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie
Kefi naturalny 250 ml Millek
Zapisz się do naszego newslettera
Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie.