Chipsy z soczewicy o smaku pomidorów z bazylią, bezglutenowe, bez chemicznych dodatków, a co najważniejsze pieczone (a nie smażone), więc zawierające do 40% mniej tłuszczu niż zwykłe chipsy ziemniaczane.
Składniki: mąka z soczewicy (40%), skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, przyprawa pomidorowo-bazyliowa (7%) (mąka ryżowa, cukier, dekstroza, sól, pomidory w proszku, sproszkowany ekstrakt drożdżowy, cebula w proszku, zioła (bazylia, pietruszka), czosnek w proszku, kwas cytrynowy, naturalny aromat, przyprawa (pieprz cayenne), kolor (wyciąg z papryki)), sól
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1918 kJ/457kcal
Tłuszcz : 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,7 g
Węglowodany : 63,0 g
w tym cukry : 2,6 g
Błonnik : 4,1 g
Białko : 9,6 g
Sól : 2,6 g
Waga: 113g